2012.

Bara för att jag är uttråkad men inte kommer på något att skriva gör jag en sådan här spännande lista.
 
ÅR 2012
1. Har du hållt dina/ditt nyårslöften?
Kan inte minnas att jag gav några.
2. Vilken månad var bäst?
Så himla svårt att minnas tillbaka, kanske juni.
3. Varför?
För jag tog examen och var i Barcelona (och gillar sommaren bäst i allmänhet).
4. Vad var det bästa med 2012?
Att jag fick en anställning som hälsopedagog!
5. Vad var det sämsta?
Mycket stress och press vilket medfört att jag mått ganska dåligt stundtals.
6. Levde året upp till dina förväntningar?
Över mina förväntningar om man ser till arbetessituationen, annars hade jag väl inga direkta förväntningar.
7. Ja/nej, varför?
Vågade inte tro att jag skulle få ett jobb, framförallt inte mitt drömjobb!
8. Vad var din största framgång?
Med risk att bli tråkig... Min utveckling genom jobbet och som combatinstruktör också.
9. Vad var ditt största misstag?
Inget jag kommer att skriva här.
10. Vad gjorde dig gladast 2012?
Min kattunge!
11. Vad gjorde dig mest sårad?
Även det håller jag för mig själv.
12. Är det något du skulle ha gjort annorlunda?
Möjligvis, men det är inget jag lägger kraft och tankar på nu efteråt.
13. Om ja, vaddå?
Kommer inte på något specifikt.
14. Det bästa minnet?
Mitt minne är som en guldfisks... Minns inte!
15: Det bästa med årets sommar?
Barcelona och WOW.
16: Det bästa med årets skolgång?
Examen! och praktiken.
17. Vad ska du göra annorlunda 2013?
Priotitera mig själv bättre och lägga mer tid på saker jag mår bra av.
18. Vad ska du fortsätta med under 2013 som du gjort under 2012?
Våga anta utmaningar och tro på mig själv.
 

Christmas time.

 Min jul i bilder

Home is wherever your heart is.

Familj, vänner, trygghet, lugn, tystnad, lättnad, spontant. Underbart.
 

Dagen jag längtat efter.

Åh gud mitt huvud sprängs i tusen bitar snart. Det har varit en lång men bra dag idag. En dag med positiva möten om framtiden, god mat och härliga kollegor!
Nu vill jag bara somna så att det kan bli morgon någon gång. För det första ska jag äntligen få träffa min underbara Hannis för en frukost på centralen innan jag och Lilly sätter oss på tåget mot VÄRMLAND! Sing halleluja!
 
Fyra dagar kvar till julafton, elva dagar kvar till nyårsafton. Dock bara en dag kvar till jordens undergång, får väl se om jag hinner hem till Kristinehamn innan dess..

Utbildning.

Åh jag borde verkligen ligga i sängen och sova nu. Att vara uppe efter klockan elva är alldeles för sent för mig! Men har man ett pass mellan 19.30-20.30 är det svårt att komma ner i varv.. Nedräkningen för hemfärd fortsätter och imorgon när jag vaknar är det bara en dag kvar! Konstigt det där att tiden alltid går mycket långsammare precis innan man ska åka. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge!
 
Idag var jag på utbildning för ett nytt konditionstest med jobbet. Det var väldigt intressant och jag tror att metoden kommer att fungera väldigt bra! Åstrandstestet är ett antal år gammalt och skapar en del felkällor så det kan behövas lite uppdatering. De som ansvarar för och har skapat testet var dessutom mycket inspirerande och intressanta att lyssna på! Älskar att få ta del av ny kunskap och få lyssna på andras tankar och funderingar kring det område som ligger mig varmast om hjärtat.
 
Imorgon gör jag min sista arbetsdag för år 2012, men så mycket anträngade arbete kommer det inte att bli. Dagens består av två möten och sedan middag och julavslutning på kvällen. Ska bli väldigt trevligt :)
 
Nej nu måste jag tvinga mig att bli trött.

Flyttfågel.

Idag är det måndag och jag gissar att jag inte är ensam om att inse att det endast är EN VECKA kvar till julafton och två veckor kvar till nyårsafton. Herre! Det är nära nu.
Idag har jag i vanlig ordning varit ledig. Har spenderat dagen med lite fixande och donande, bland annat skrivit under uppsägningsblankett av min lägenhet. Eftersom jag inte pluggar längre riskerar jag att bli utkickad och som ett brev på posten kom ett lägenhetsförslag förra veckan! I februari/mars går flyttlasset för fjärde gången och jag blir då hyresgäst i en liten tvåa i Brunnsbo. Efter alla mina flyttar har jag snart bott i alla områden i Göteborg, haha! Det känns i alla fall väldigt bra och det ska bli skönt att ha mer än ett rum att vistas i. Ett stort plus är också att det finns balkong och dessutom är hyran billigare.
Jag hann även med att gå på två pass på SATS, först body pump och efter det body combat. Förut brukade jag ofta kombinera de två passen på måndagarna men nu var det längesedan jag vågade mig på det. Fattar inte hur jag orkade det förut?! Det var sjukt jobbigt men dubbelt pass är också lika med dubbel glädje! Det lär kännas i kroppen imorgon...
 
Imorgon är det back to work igen men den här veckan blir inte direkt tråkig. Har både julfrukost, utbildning och middag framför mig. Förhoppningsvis säger det bara "poff" så är det fredag och dags att fara uppåt i landet. Längtarlängtarlängtaaaaar!
 
Nu är det dags för tant att sova. Är så trött så jag mår illa! Godnatt vänner :)

Tredje advent.

Det blev en riktig fest igår och jag var inte hemma förens fram mot morgontimmarna vilket resulterade i cirka fyra timmars sömn. Men det var det definitivt värt efter allt dansande och skrattade på yaki-da!
Idag har jag och Britta varit på Lisebergs julmarknad (igen). Den här gången var det dock lite varmare så vi klarade av att vandra runt ett tag. Om man inte redan fått någon julkänsla är ett besök på Liseberg självklart. Vi fortsatte kvällen med att bjuda hem några fler vänner och fira tredje advent med massa gottigheter. Under tiden följde vi sista timmen av Musikhjälpen och skrattade åt varandras trötthet från gårdagen. Tur att man inte behöver prata så mycket med vänner man känner sig bekväm med!
 
Nu ska jag strax bädda ner mig under täcket och försöka ta igen lite sömn. Hoppas Lilly låter mig sova lite längre imorgon.. ;)
 
Kaffepaus på Liseberg.

Vipr och ABSolution.

God eftermiddag!
 
Imorse sov jag till halv tio, vilket verkligen inte hör till vanligheterna en lördag. Men skönt var det! Gjorde iordning en frukost med gröt och ägg och kollade på julkalandern på SVTplay. Vid lunch gick jag in till stan för en fika med Fredrik och Kristin. Vi satt och planerade lite inför nyårsfesten och taggade inför kvällens festligheter. Ikväll är det nämligen födelsedagsfirande för bästa Madde Å som gäller! Det blir förfest och häng hemma hos henne och förmodligen blir det utgång efter det. Ska bli kul att gå ut och dansa lite!
 
De senaste dagarna har jag hunnit med att prova på två nya klasser på SATS, Vipr och ABSolution. Båda klasserna var grymt jobbiga och intensiva. Vipr har jag varit lite skeptiskt mot innan, men det krävs att man testar innan man kan säga om man gillar det eller inte. Passet är 55 minuter långt och man jobbar med ett slags gummirör nästan hela tiden. Det finns två olika tyngder på rören och genom att lyfta sitt rör upp och ner och åt sidorna aktivieras core- och axelmuskulaturen mycket. Klassen är uppdelad i intervaller med både styrka och kondition och det var längesedan jag kände mig så slut kan jag lova! ABSolution är bara 30 minuter långt men man bör inte låta sig luras av det. Även detta passet är indelat i intervaller fast mycket kortare sådana. Fokus ligger på coren och man jobbar endast med en matta samt sin egen kroppsvikt under hela passet. Man jobbar med två korta och intensiva övningar parallellt med varandra och byter sedan till två andra. I och med att man nästan aldrig tar någon paus hålls pulsen hög hela tiden och man blir redigt svettig. Det är lite gymnastiska inslag i passet vilket gör att det krävs övning och att man testar några gånger innan man sätter övningarna helt rätt. Jag kommer absolut köra båda klasserna igen!
 
Vipr
ABSolution
 
Nu ska jag välja kläder och börja fixa iordning mig inför kvällens fest!
Hoppas ni alla får en toppenkväll.

Tidsoptimist - javisst!

Förlåt mig, var visst lite väl optimistisk när jag skrev förra inlägget. Vecka 50 innebär självklart att det är tre veckor kvar på år 2012, inte två. Men nu är det däremot inte mer än en vecka och två dagar kvar tills jag är hemma hos mammsen och pappsen. Hemma med mina fina vänner, i den lugna staden och i den härliga julstämningen. Snälla, snälla tiden, gå lite fortare.
 
Ikväll har jag haft mitt combatpass som vanligt på onsdagar. Snacka om svettigt! Kom hela 22 deltagare idag vilket gjorde mig väldigt glad i hjärtat. Den senaste månaden har deltagarantalet sjunkigt, förmodligen p g a vinterväder, mörker, sen tid och decemberhumör. Annat lär det bli i Januari när alla nyårslöften börjas och all julmat ska brännas bort, haha. Ikväll hade jag blandat låtar från tre olika releaser vilket verkade uppskattat. Den nuvarande releasen har vi kört över tre månader nu och börjar bli lite uttjatad. Då är det tur att man kan mixa med gamla låtar för att utveckla och motivera deltagarna att fortsätta.
 
Nu väntar sängen... Hasta la vista!

Hemlängtan.

Måndag och vecka femtio år tvåtusen tolv är här. Hujedamig vad fort tiden går! Två veckor av året återstår alltså. Vad ska jag hitta på under de två veckorna då tro? Den här veckan ser jag mest fram emot Maddes 23-årsfest på lördag. Tis-tors väntar jobb som vanligt och sen har jag tänkt hinna med lite fikor och sådant mysigt som jag inte hunnit så mycket på senaste tiden. Jag har gått från att ha haft så mycket att göra så jag knappt hunnit diska till att helt plötsligt at massa oplanerad tid. Det känns konstigt, och otillräckligt på något sätt. Men jag ska intala mig själv att det är okej och att jag behöver det här just nu.
Annars längtar jag mest efter att få sätta mig på tåget upp till Värmland nästa fredag. Det var nästan fem månader sedan jag var hemma och det känns nu vill jag lova! Nu när julkänslan infunnit sig med snö, adventsfika och julmat känns det verkligen som att man borde vara hemma och umgås med familj och vänner.
 
ÅÅÅÅH, nu vill jag hem.

Julbord!

Igår var jag som sagt på julbord med jobbet, men inte vilket vanligt julbord som helst med köttbullar och prinskorv. Nej, den söderhavsinspirerade restaurangen bjöd på allt från nudelsallad till jordnötsröra och så lite julsinka. Spännnande och gott tyckte jag! Man hinner ändå tröttna på den traditionella julmaten hundra gånger om innan året är slut. Några glas vin och drinkar senare begav vi oss vidare till Istället för ytterligare en drink. Tanken var att möta upp Madde och co och gå ut och dansa, men med 200 meter hem från baren lockade sängen alldeles för mycket.
Den hyfsat tidiga natten bidrog till ett huvudvärksfritt huvud och en hyfsat pigg kropp så jag bestämde mig för att starta igång dagen med ett CXWORX pass. Efteråt mötte jag upp Madde för en lunch på Condecco och nu ligger jag hemma i soffan och myser med min guldklimp. Ska lägga mig sängen och läsa lite innan jag tar tag i kvällens aktivitet. Blir ett besök på Liseberg och sedan Så mycket bättre hos Madde! :)
 
Victoria, jag och Sahra på Kontiki. (Vet om att min skjorta är uppknäppt, väldigt snyggt..)

Vinterland.

Den här veckan har vintern verkligen kommit till Göteborg. Massa snö har täckt gatorna och det ser så underbart vackert ut! Jag är egentligen inte en vintermänniska, inte på grund av snön, men på grund av kylan. Är redan så frusen av mig så när det går ner mot -10 grader mår inte min kropp bra alls. Men det som värmer är att det är så fint, speciellt när mörkret faller och snön tillsammans med alla miljontals ljus lyser upp staden. Det är  bara att packa på sig största vinterjackan, mössa, vantar, halsduk, strumpbyxor och kliva i ett par rejäla vinterpjuks!
 
Idag startade jag dagen tillsammans med Emelie och en riktig lyxfrukost! Emelie hade bakat brödbullar som hon kom hem med till mig alldeles nybakade. Mumsmumsmums! Önskar att jag tog mig tid till att baka ibland. Kanske skulle försöka ändra på det.. Efter att ha avnjutit den goda frukosten och coachat varandra i en timme begav jag mig iväg till gymmet för ett styrkepass. Tog ut mig rejält och avslutade passet med några tunga frivändningar. Brukar inte göra frivändningar mer än på Bodypump-passen men jag ska nog börja göra det när jag tränar själv också. Det är en riktigt bra övning som tränar hela kroppen och dessutom kan det vara roligt att mäta hur man utvecklas. Jag har bestämt mig för att börja lägga ner mer tid på egen styrketräning och öka både styrka och muskelmassa. Det får nog bli 2013 års mål! ;)
 
Efter träningen tog jag en sväng på stan och shoppade lite julklappar. Dags att sätta igång med det nu kände jag. Tiden går så himla fort och om exakt två veckor befinner jag mig hemma på Lantmannagatan vid den här tiden.. LÄNGTAR! Har inte varit hemma sedan i början på Augusti och då var det bara en kort visit.
 
Nu är jag hemma och vilar upp mig för kvällens julbord med kollegorna på Fitness24seven. Vi ska ut till Kontiki och käka vilket är ett väldigt mysigt och lite annorlunda ställe. Sedan fortsätter vi förmodligen kvällen och natten på något dansställe, verkar vara många som är sugna på en riktig partykväll. Kul!
 
Hoppas ni får en fin fredagkväll :)

December = årets fikamånad

Här kommer några bilder från helgen. Lördagen tillbringades tillsammans med Britta. Vi började kvällen med otroligt god mat på Tapaskällaren följt av några glas vin på Miss Sophie/Lounge´s tillsammans med Madde och Sofia. På söndagen var det dags för adventsmyspremiär! Tillsammans med gamla klassgänget ställde vi till med en rejäl fika med allt gott man kan tänka sig. Vörtbröd, pepparkakor, cheddar, ädelost, nötter, lussekatter, skumtomtar, glögg i flera smaker, Maddes goda chai-rawfoodbollar, julmust och clementiner. MUMS!

Första advent.

På grund av det sistnämnda i kommande rad sammanfattar jag min helg med 10 enkla ord:
 
Vänner, minusgrader, promenad, vin, träning, 1:a advent, fika, tapas, kattmys och huvudvärk.

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0