Efter solsken kommer... regn

Hej måndag!
Idag gjorde vädret en tvärvändning från ett soligt och kallt vinterväder till ett regnigt och blåsigt höstväder. Det räckte med att vistas ute några minuter imorse för att bli genomblöt och nedkyld, usch. Tog mig iallafall iväg till gymmet ganska tidigt för att kicka igång dagen och få lite energi inför plugget. Körde lite kondition på crosstrainern och tränade styrka med fokus på mage, armar och rygg nere i gruppsalen. Har lagt upp ett eget litet träningsprogram där nere där jag kan varierna styrkeövningar med bräda, skivstång, vikter och gummiband. Har som mål inför vintern/våren att styrketräna mer och inte bara köra gruppträningspass. Vore kul med lite nya resultat!
För tillfället sitter och knåpar ihop en halvdålig hemtenta som ska in på onsdag. Ska svara på fem påståenden om kognitiva processer och argumentera för eller emot. Inte det lättaste men dock så intressant! Önskar bara att jag kunde hitta ett sånt där härligt flow så det brinner i fingerspetsarna, men icke... Klockan fem är det dags för föreläsning i coaching vilket jag alltid ser fram emot lika mycket.
Det enda postiva med vädret är att man inte blir sugen på att gå ut och göra något annat istället för att sitta inne med plugget iallafall. Tyvärr finns det ju annat att hitta på inomhus också. Hur blir man mer självdisciplinerad!?
 
Ha en fortsatt fin dag!

Lilly.

Igår när det var så fint väder ute passade jag på att ta ut Lilly på sin första vistelse utanför lägenheten. Till en början var allting väldigt skrämmande, men det tog inte lång tid så övergick rädslan i nyfikenhet och hon ville springa runt och nosa på löv och cyklar på innegården.

Soliga söndag.

Igår hade jag en riktig kvalitetskväll med mina fina bönor, Helana, Ida och Johanna. Vi sågs först hemma hos mig för några glas vin och gick sedan runt hörnet för att avnjuta en underbar middag på Min bror och jag. En turkisk restaurang som har något för alla! Jag själv tog en mezetallrik med bland annat friterad chevré, spenatplättar, tzatsiki, fyllda paprikor med mera. Mumma! Mäta och belåtna gick vi hem till mig och fortsatte vindrickandet och hade väl i tankarna att fortsätta kvällen ute, men så blev inte fallet. Vi var alla ganska slitna och det lockade inte så mycket att gå ut i kylan när man kunde sitta inne och prata och gosa med en kissekatt. Trots en relativt tidig kväll sov jag och Ida till tio imorse. Vi gjorde oss iordning och promenerade bort ett kvarter till Linnégatan och Le petit för att unna oss Göteborgs (enligt mig) godaste frukostbuffé. Satt länge inne i värmen och gottade oss innan det var dags för Ida att sätta sig i bilen och fara tillbaka till Kristinehamn. Saknar verkligen min kombo här i Götet :(
Efter att jag tagit farväl tog jag en promenad längs med hamnen till Majorna och sedan tillbaka hem. Det har varit helt underbart höstväder idag och det riktigt känns hur man får mer energi av solens strålar. Hastigt och lustigt fick jag hoppa in och köra mitt gamla combat-pass i eftermiddag. Härligt att avsluta helgen med ett svettigt träningspass, men nu efteråt var det nog ännu härligare att sätta sig i soffan och äta choklad och mysa med Lilly.
 
Nu börjar en film som jag tänkte kolla på, hoppas jag orkar hålla mig vaken hela filmen, haha.
 

At work.

Det var nog först igårkväll som jag förstod att det slagit om till vinter. Iklädd tunn långärmad tröja, skinnjacka och converse fick jag bekräftat att det nu är dags att övergå till vinterjacka och vinterpjuks. Även imorse när jag promenerade ner till jobbet låg temperaturen på nollan och det var frostigt på marken. Nu står jag här med en värmefläkt framför magen och väntar på att sista timmen ska ta slut... Känns tråkigt att behöva jobba när Ida är här på besök men snaaaart är det helg och då ska vi minsann dricka vin och äta gott! Det är väldigt lugnt på gymmet idag så jag står mest och tittar ut på alla människor som går förbi utanför med olika shoppingpåsar. Trots att sommaren är slut är det mycket turister i Göteborg. Jag längtar faktiskt lite till jul och den mysiga julpyntningen som sätts upp i stan och på Liseberg.
 
Nej nu ska jag göra lite nytta en stund till innan jag stänger för dagen. Jobbar min sista dag i repan på gymmet för det här året så från och med nu blir det fullt fokus på Hälsoenheten, gruppträningen och plugget!
 
Ha en underbar helg!

Trötta ögon.

Det är med halvöppna (eller borde jag säga halvstängda?) ögon jag sitter vaken framför TV4 nyheterna. Min kvällsgäst Britta gick nyss hem efter en mysig middag och massa prat. Torsdagar är veckans långa dag för mig då jag inte kommer tillbaka till Göteborg förens strax innan halv sju på kvällen. Då är det extra skönt att vara ledig på fredagen. Eller  åtminstone inte ha något att stressa upp till på morgonen, för ledig var kanske att ta i. Imorgon måste jag verkligen sätta igång med hemtentan och senare på eftermiddagen åker jag till Alingsås för att hålla i vattengympa på jobbet. Jag vet, mitt jobb är helt underbart!
Imorgonkväll kommer min före detta kombo och livskamrat Ida på besök och då väntas en helg med mys, matlagning, snack, vin och sånt trevligt. Det ser jag verkligen fram emot! :)
 
 

Träning när den är som bäst.

Tänk att man kan älska en träningsform så mycket! Som alltid på onsdagkvällar har jag idag haft mitt combatpass och som vanligt var det både kul och svettigt. Det nuvarande passet blir bara jobbigare och jobbigare ju mer man kör det. Ikväll var det många deltagare på passet och full energi i salen, en härlig känsla!
Jag är så glad över att jag tog klivet och bestämde mig för att utbilda mig till instruktör för cirka ett år sedan. Oj vad jag hade gått misste om mycket annars! Efter ett år som instruktör funderar jag nu på att utbilda mig i någon mer träningsform, förmodligen något med fokus på styrka. Att vara instruktör är väldigt givande på flera sätt, både för den personliga utvecklingen och träningsutvecklingen. Det tar en del tid och kraft att öva in kooreografi och ibland blir det stressigt, men det ger så mycket mer tillbaka när man väl står där framför alla träningsglada medlemmar i salen.
Det kallar jag träning när den är som bäst!
 

Jag tänker, alltså finns jag.

Uh. Fick precis syn på hemtentan som ska skrivas klart inom en vecka. Min första tanke som kom upp var; "det här kommer jag aldrig klara av", vilket inte är en allt för ovanlig tanke hos mig när det kommer till svåra/jobbiga/nya/annorlunda situationer. Jag är nästan säker på att jag inte är ensam om det, utan att det är en ganska vanlig tanke även hos andra människor. Varför, varför, varför är vi så kritiska och hårda mot oss sjävla? Inte fan är det konstigt att man ger upp eller misslyckas om den inställning vi går in med är "jag kan inte". Ännu mer komiskt blev det efter att jag uppmärksammat min tanke och konstaterat att det är just det jag ska skriva om, tankar. Så, det är alltså inte bara det faktum att jag ska skriva om ett komplext och abstrakt ämne, det är dessutom ämnet jag ska skriva om som är mitt eget problem. Dubbelt upp med andra ord. Jag gillar flummig vetenskap, men att få ner det någorlunda förståeligt på ett papper är en annan sak. Jag kom i alla fall fram till att skjuta upp skrivandet en dag eller två. Jag måste samla på mig lite tankekraft och ideér först.
 
Jag kommer återkomma till det här ämnet snart igen och förmodligen flera gånger därefter. Det här med hur vi styrs och påverkas av våra tankar är ett stort intresse hos mig. Både för att det är nägot jag själv vet att jag behöver och vill jobba med, men också för att det ligger till grund för att vi gör. En känd filosof sa en gång; "Jag tänker, alltså finns jag". Ett faktum som inte går att motbevisa, eller?

Morgonstunden

Finns det något mysigare än att kliva upp på morgonen när det är kolsvart ute, tända lite ljus och sätta sig framför morgon tv och äta en god frukost?
Det är åtminstone väldigt svårslaget...
 

Idag har jag fångat dagen.

Denna söndag har jag varken haft några planer eller måsten. Det har varit riktigt skönt, även fast jag varit en aning seg från gårdagens fest. Sådana dagar är viktiga att ha ibland. Jag började förmiddagen med att städa lite i lägenheten och tog lite senare en promenad längs med hamnen i duggregnet. Eftersom vi var ute och dansade igår har inte energin varit på topp men jag tog mig ändå in till gymmet för att köra Theresé combatpass. Det är konstigt hur bra kroppen är på att anpassa sig. Passet flöt på bra och svettigt blev det! Efter passet gick jag, Madde, Kristin och Fredrik och fikade på Condecco. Satt där och tjötade lite innan vi skiljdes åt lagom till att vi skulle hinna hem till Solsidan.
Imorgon är det återigen måndag och ny vecka. Dagarna och veckorna går så himla fort. Det är lätt hänt att man bara "kör på" och glömmer stanna upp och reflektera. Ibland känns det som att jag bara planerar framtiden och inte lever i nuet vilket är ganska korkat. För vad är det då för vits med att planera om man ändå inte kan njuta av den planerade dagen när den väl kommer?
 
Det må vara klyschigt, men Carpe Diem är ett väldigt klokt uttryck ändå.

Mitt lilla hjärta.

 

Charmen med årstider.

Det är något visst med hösten alltså. Jag skulle vilja säga att jag har en slags hatkärlek till den här årstiden. Först kan jag känna att det är jobbigt att acceptera att sommaren verkligen är över och att det närmar sig vinter och kyla. Det blir mörkare och mörkare för varje dag som går och det regnar nästan hela tiden (i alla fall om man bor i Göteborg). Många har svårt för denna hastiga väderomställning och det är inte ovanligt att man blir något nedstämd såhär års. Å andra sidan måste jag medge att det är en riktigt charmig årstid som bjuder på fina färger och frisk luft. Man behöver bara lära sig att utnyttja den på bästa sätt. Och det gjorde vi verkligen idag. Trots att regndropparna blev allt fler och fler var det någon fridfylld och härlig känsla som infann sig i min kropp när vi satt tillsammans runt elden vid Delsjön. Händerna och fötterna domnade nästan bort men det gjorde liksom ingenting. Det var bara mysigt och riktigt riktigt avkopplande att bara sitta där nära vattnet och andas in den friska luften blandat med rök. Jag hade glömt bort hur gott det är med grillad korv och kunde utan svårigheter gluppsa i mig fyra stycken. Innan grillningen gick vi en kort tipspromenad med kluriga frågor om varandra, vilket var väldigt roligt. Det är ett härligt gäng jag jobbar med på gymmet som sprder så mycket energi och positiv atmosfär!
Nu när jag själv blivit påmind om den här underbara känslan och det fina med hösten vill jag bara rekommendera er att ta er tid och ägna några stunder i veckan åt att gå ut och uppleva den. Ta en promenad, gå ut och fotografera, ta med picknick, grilla, plocka svamp/bär eller vad som helst. Vi lever i ett land med unika årstider som var och en har sin egen charm. Passa på att ta till vara på dagarna nu när hösten är som finast. Det är värt det!
 
Promenad i Slottskogen förra veckan och grillning i Delsjön idag.

Godmorgon!

Idag vaknade jag klockan åtta av att Lilly sprang runt och jagade sin lilla favoritmus. I veckan har hon vaknat som allra senast klockan sju, så det var en riktigt lång sovmorgon. Eftersom jag var ledig igår så kändes det som lördag redan då, så det blir en riktig långhelg den här helgen! Igårkväll umgicks jag med Helena och Johanna (och Lilly) hemma hos mig. Vi hade köpt med oss räkor, baguetter, aioli, brieost och vitt vin som vi mumsade på framför X-faktor. Riktigt lyxigt och ett perfekt sätt att spendera fredagkvällen på.
Om en timme ska ska jag sticka iväg till Delsjön och möta upp kollegorna från gymmet. "Sensommarfest" står på schemat och vi börjar dagen med tipspromenad och grillning i skogen. Hoppas att regnet håller sig borta bara. Ikväll är planen förfest hos Fredrik och sedan utgång. Kommer bli en trevlig dag!
 
Bus-Lilly

Det här är jag.

Okej, vart ska man börja? För det första kan jag nämna att jag kommer från och är uppvuxen i Kristinehamn som ligger i Värmland. Där har jag gått igenom allt man bör och lite till under barn- och tonåren. Som att gå i skolan, spela innebandy och fotboll, träffa vänner, byta vänner och pojkvänner, börja dricka alkohol, åka moppe, hänga på stans tre uteställen, ta studenten, bli hjärtekrossad, ta körkort med mera, med mera. Men, så långt tillbaka tror jag inte vi ska gå, utan jag nöjer mig med att gå tillbaka cirka tre år i tiden. Nämare bestämt till slutet av Augusti år 2009, då jag tog mitt lilla pick och pack och flyttade ner till en mini-etta på 22 kvm i norra Göteborg. Anledningen var att jag lite plötsligt kommit in på den utbildning jag sökt och så gärna ville gå. Och tänk vad fort tiden kan gå. Nu efter tre år och två flyttar senare, sitter jag här i en något större etta, mitt i mellan Slottskogen och Haga, med en fil.kand i Idrottsvetenskap. Om jag skulle börja rabbla upp vad jag gjort och lärt mig under dessa tre år skulle det här inlägget bli megalångt, så jag räddar er från det, men kanske kommer göra tillbakablickar vid något senare tillfälle. Vad jag vill nämna däremot, är att mitt beslut att flytta ner hit och plugga det jag har gjort är det vettigaste beslut jag tagit hittills i mitt 23-åriga liv.
Anyway... Förra vintern började jag jobba på gymkedjan Fitness24seven, där jag även jobbar kvar idag, som receptionist och gruppträningsinstruktör. Jag är utbildad i ett av LesMills-koncepten, Bodycombat och har även hållt i löpklasser under sommaren. I våras ägnades 7,5 poäng på programmet åt praktik. Under de här fem veckorna hann jag med att praktisera på två ställen, varav ett av dem är min nuvarande arbetsplats. Efter praktiken blev jag timanställd som nu i höst övergick i en projektanställning på 50 % fram till årsskiftet. Hälsoenheten består i nuläget av Carolina som jobbar 80 %, mig på 50 % och Lena som är FaR-samordnare och ansvarig för lite allt möjligt. Den här lilla trion arbetar med åtta vårdcentraler runt om i Västa Götaland samt Alingsås lasarett. Det är alltså ett hyfsat stort område för så lite arbetskraft. Så, vad gör vi då? I huvudsak arbatar vi med personer som fått ett utskrivet Fysisk aktivitet på Recpt (FaR). Jag kan berätta mer om vad det innebär senare men vår uppgift är att hjälpa människor att hitta sin egen väg att bli mer fysiskt aktiva och vara ett stöd till dem under den processen. Vi jobbar främst med individer men även med grupper och ibland håller vi i föreläsningar. Utöver arbetet läser jag även två kurser på GU, kognitionsvetenskap och personligt entreprenörskap.
Så nu vet ni någorlunda vad jag sysslar med om dagarna, men självklart jobbar och pluggar jag inte jämt. Förra veckan hämtade jag hem min underbara kattunge, Lilly. Så den här veckan har jag ägnat mestadelen av tiden åt att gosa och leka med henne. Jag har aldrig haft katt tidigare och inte andra husdjur heller för den delen under min barndom (förutom en hamster i någon månad), men efter att min syster frågade om jag ville ta en kattunge från deras två kattmammor har jag längtat så otroligt mycket efter att få hem henne. Jag hade aldrig trott att en katt skulle kunna göra en så lycklig! Annars brukar jag ägna min fritid åt att träna, mestadels pass på gymmet, men även promenader och löpning ibland. När jag inte tränar umgås jag med mina fina vänner och då och då hälsar jag på min familj eller så kommer dem hit.
 
Om man skulle göra som i en vetenskaplig artikel med fem nyckelord skulle jag beskriva mig och mitt liv med dessa ord:
Emotionell, hjälpande, glad, träning, prestationsinriktad
 
Nu tror jag att jag beskrivit mig själv ganska tydligt så det får räcka. Idag är jag ledig från jobbet så istället ska jag läsa ett kapitel om kogntionsvetenskap och sedan gå och träna på gymmet. Ikväll har jag planerat tjejmys med Johanna och Helena och X-faktor!
 
Ha en strålande (i solens frånvaro) dag!

Klara, färdiga, gå!

Efter ett längre uppehåll har jag bestämt mig för att börja skriva igen. Den här gången får det bli en helt ny blogg, med ett nytt fokus och annat innehåll. Bloggen kommer att handla om mitt liv och min vardag, men med fokus på de erfarenheter och tankar som väckts genom mitt jobb som hälsopedagog och gruppträningsinstruktör, kunskap  från utbildningar och från livet i största allmänhet. Min förhoppning är kunna bidra med intressant läsning och kanske skapa en och annan tanke hos er som läser :)
Passande är väl kanske att inleda med en presentation om mig själv och vad jag gör. It's coming up soon!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0