v. 8

Oj vad usel jag är på att skriva här just nu, skärpning på mig!
Både veckan och helgen som gått har varit riktigt bra. I fredags gjorde jag en halv arbetsdag som avslutades med pizzabak och bästismys. Igår stod nytt combatkvartal på schemat, nämligen release 55 i ordningen. Grymt tufft och roligt pass! Ser fram emot att börja instruera det på gymmet. Efter utbildningen gick jag och Fredrik och käkade en välförtjänt lunch på en mexikansk restaurang, nom nom. Kvällen tillbringades med Bodin, god mat och melodifestivalen. En lugn helg var precis vad jag behövde!
Idag har jag tänkt ta en promenad i mitt nya hood här i Brunnsbo. Måste ju reka stället lite. I eftermiddag väntar tvättning och förhoppningsvis en date med Britta. Efter fyra dagar med fyra combatpass skriker mina axlar och min rygg efter en vilodag så det får det bli. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler och värdesätta tid för ordentlig återhämtning.
 
Nu ska jag byta om och bege mig ut i friska luften! Ha en bra söndag!

Brunnsbo-bo

Från och med nu är jag Brunnsbo-bo! Inatt blir första natten i lägenheten efter som vi åkte ut till Ytterby och min morbor igårkväll. Snacka om lyx att få åka bort från alla flyttkartonger och istället bli bjudna på mat och vin. Efter en god frukost imorse begav vi oss mot IKEA för att köpa lite småsaker till lägenheten. Resten av dagen har jag packat upp och plockat, känns som att det aldrig tar slut på saker! Nu har jag tagit en paus i nya soffan och fortsätter imorgon istället. Känner redan att jag kommer trivas här :)

Hej från golvet!

Arbetsveckan är över och här sitter jag på massa filtar och kuddar på golvet och pustar ut. Imorse kom de från Saronen secondhand och hämtade både soffa, soffbord och badrumsskåp. Helt plötsligt blev det lite mer utrymme i den lilla ettan. Utrymmet är dock fyllt med bananlådor istället så det blev väl plus-minus-noll ändå. Imorgon är jag som vanligt ledig från jobb och kommer istället spendera hela dagen med att packa, rensa och städa hela lägenheten. Är peppad faktiskt! På lördag kommer mina efterlängtade föräldrar ner till Göteborg och dagen kommer att ägnas åt att flytta över alla mina ägodelar till Hisingen och Brunnsbo. På kvällen är vi bjudna hem till min morbror i Ytterby vilket alltid är lika trevligt och mysigt! Ser fram emot kommande helg helt enkelt! :)

Lazy Celebrities Hating Fitness.

Idag blev det en riktig heldag med gänget (d v s den starka trion) på Hälsoenheten. Eftermiddagen bestod av möte och planering för att sedan fortsätta i Göteborg och inspirationskväll på Konserthuset. Kvällens inspiratör och huvudperson var ingen mindre än Paolo Roberto!
Med både skratt och allvar berättade han om sin uppväxt och sitt liv och man kan förstå att bakom den hårda ytan finns en ganska känsosam och tänkande person. Han pratade om vikten av att våga möta sina rädslor och söka utveckling, att göra rätt prioriteringar i livet - som att ta hand om sig själv och sina nära och kära. Som den idrottsman han är pratade han förstås om sin syn på kost och träning. Bland annat avslöjade han den korrekta betydelsen av LCHF är - Lazy Celebrities Hating Fitness. Så klockren!! Som många andra hälsoinspiratörer rekommenderar han en aktiv vardag och en njutfull relation till mat. Han drog en del hårda skämt men med glimten i ögat tror jag att han fick många av åhörarna att reflektera.
Nej, det var faktiskt riktigt bra och jag kommer defintivt lägga mycket av det han sa på minnet.
 
Briiiing it on Paolo! ;)

Dagens frustration.

Åh, jag känner igen mig så i den frustration som Sofia Sjöström uttrycker i sin blogg idag. Det är skrämmande hur utseendefixerat dagens samhälle är. Hur mycket energi och tankar många människor lägger på hur de ser ut i spegeln och i andras ögon. Träning och rätt mat för att uppnå den snyggaste kroppen är det enda som betyder något och allt annat i vardagen styrs efter det. Självklart är det positivt att vara vältränad och hälsosam, men när övergår egentligen det "hälsosamma" beteendet i något annat?
 
Sen blir jag ärligt talat förbannad över att vi människor är så otroligt egocentriska idag. Fundera till exempel över hur mycket av den vakna tiden lägger vi på att studera oss själva, kolla oss i spegeln hundra gånger om dagen, jämföra oss med andra, ta kort på oss själva och lägga ut på Instagram och Facebook för att bli bekräftade, köpa de snyggaste kläderna som framhäver vår kropp på bästa sätt.
Sen funderar du över hur mycket tid och tankar vi lägger på att se andra människor, vad vi kan göra för att hjälpa andra att må bättre, hur ofta vi känner tacksamhet och hur ofta vi njuter av omgivningen precis som den är, utan oss själva i ständigt fokus.
 
Jag hoppas så innerligt att den här "hälso"trenden får ett slut snart och att vi lär oss att det finns så mycket andra saker i livet som är viktigare än att bygga muskler, vara smal och äta rätt.
 

Hundraprocentig fredag.

Tjoho! (kan ju alltid försöka låta pigg)
 
Vaknade klockan åtta imorse av en pigg katt som gjorde allt annat än att sova. Om det är något jag längtar efter med den nya lägenheten så är det att kunna stänga dörren till sovrummet vid sådana tillfällen! Men nu är jag i alla fall upp och har börjat med rensning av papper och skit. Tröttnade ganska snabbt så gick till 4-frukt och köpte massa gott och satte mig i sängen igen istället ;) Gud så jag kommer sakna de härliga killarna och den bästa fruktaffären när jag flyttar! Handlar nägot där i princip varje dag.
 
 
Well well, igår körde jag riktigt hårt med två träningspass. Först mitt eget combatpass vid lunch och senare testade jag GRIT-strength för första gången, och OH MY vilken träningspass! Riktlinjerna är att lasta på med 30-50 % av sin egen kroppsvikt på stången. Jag valde det lägsta alternativet (såklart när det var första gången) och jag trodde jag skulle spricka. Frivändning på frivändning med 20 kg, ner och göra burpees, utfall... you name it. Det var tufft alltså! Men samtidigt så sjukt kul! Jag älskar pass där man måste pressa sig själv till det yttersta och speciellt när det kommer till styrketräning. Eftersom mitt mål detta år är att bli starkare och bygga mer muskler är detta verkligen det ultimata passet. Synd bara att det nästan aldrig passar med mina jobbtider.. Men som tur är får vi snart in det på Fitness! Absolut mitt nya favoritpass! (Efter bodycombat då försås). Träningsvärken börjar göra sig påtaglig nu kan jag lova..
 
 
Efter passet var det bara att skynda sig hem för att duscha och svida om. Tacos- och vinkväll hemma hos Britta väntade tillsammans med Fredrik, Mikalea och Kristin. Kvällen var jättetrevlig men det kändes att kroppen inte var helt 100. Vi gjorde ett kort besök på Henriksberg, beskådade lite trolleritrick och njöt av utsikten, men sen var det underbart skönt att komma hem och lägga sig i sängen!
 
Idag har jag som sagt planerat att ta tag i rensning, städning och flyttpackning. Vet bara inte riktigt i vilken ände jag ska börja så jag fortsätter nog hänga med datorn i knät ett tag till. Ikväll har bästa bästis bjudit hem mig på en bit mat och melodifestivalmys. Det ser jag fram emot :)

En saknad trygghet.

Hur konstigt det än låter så saknar jag julen. Jag har aldrig varit en sådan där hyperfan av julen och allt vad den för med sig, men de senaste åren har det blivit annorlunda. Förr tog jag tiden med familj och andra nära och kära så för givet. De fanns alltid där, högst några kilometer bort, och vi delade mycket av vardagen tillsammans. Idag är det mer än bara några kilometer mellan oss och tiden mellan gångerna vi ses blir bara glesare och glesare.
 
Jag saknar den lugna miljön och den trygga, varma tillvaron som man bara kan känna med dem som står en allra närmast. Jag saknar att ligga i soffan och bara "vara". Inte behöva ägna en tanke på att prestera eller imponera. Det finns ingen ärligare och klarare kärlek.
 
Det är oerhört svårt att inte ta saker och ting för givet. Därför är det viktigt att vi gör oss påminda om vad och vilka vi värdesätter i livet. En kväll som denna kan man inte bli annat än varm i hjärtat av att tanken att de två viktigaste personerna i mitt liv kommer till mig om en vecka <3
 
Världens finaste pappa med sin nya bästis.

Glädjande besked!

Igår på jobbmötet fick jag det bekräftat, jag får stanna kvar på min 50 % tjänst fram till sommaren! Kan fortfarande inte riktigt fatta att det är sant. För ganska exakt ett år sedan påbörjade jag min praktik på platsen som idag är min arbetsplats. Jag har verkligen haft turen på min sida denna gången och det är jag så otroligt tacksam för.
Mötet hölls främst av den anledningen att Helena, som varit mammaledig i 9 månader, kom tillbaka. Det ska bli jätteroligt att börja jobba med Helena och från och med nu består alltså Hälsoenheten av fyra starka kvinnor! Snacka om att vi ska arbeta för att förbättra och utveckla vår verksamhet nu. Jag är motiverad till tusen! Men just nu är jag för trött för att ens tänka, hjärnan går verkligen på lågvarv och huvudet skriker efter kudden..

Heaven is where you are.

Godmorgon underbara söndag!
 

Melodifestivalen.

Efter en lång beslutsångest beslöt jag mig tillslut för att skippa inflyttningsfest och istället stanna hemma med Lilly och kolla Melodifestivalen ikväll. Såhär i efterhand känner jag verkligen att det var helt rätt beslut. Är inte alls på humör för fest och ser fram emot att vara pigg och fräsch på morgondagens träningspass.
Sitter här med en stor godispåse och och dräglar över David Lindgren. Så himla söt kille! Undra om han är singel? ;)
 

Märkt för livet

..ännu en gång. Så nöjd!
 

Solsken och helg.

Godmorgon världen!
 
Idag kickade jag igång morgonen med en promenad i Slottskogen. Ju längre jag gick desto blåare blev himlen och det ser ut att bli en riktigt fin dag idag, härligt! Var längesen jag kände att jag hade ork att gå ut på en promenad innan frukost. Egentligen älskar jag det men har helt enkelt inte haft energi att göra det den senaste tiden. Men när resten av dagen är ledig och man inte har något att stressa till är det lite lättare. Men frusna händer kom jag in och satte på kaffe, mixade ihop mina älskade bananpannkakor och kröp upp i soffan framför morgonpasset i P3 på tv. Helt underbar start på dagen att få sitta och äta en stor frukost i lugn och ro och hinna dricka flera koppar kaffe.
Idag är planerna få, det enda jag bestämt att jag ska hinna med är att börja gå igenom mitt förråd i källaren. Om två veckor går flyttfasset till andra sidan stan och det är väl lika bra att sätta igång med flyttpackning. Ser fram emot att byta miljö och få lära mig ett nytt område! Dessutom får Lilly mycket större ytor att springa på och för att inte tala om balkongen som garanterat kommer komma till användning i vårsolen :)
 
Gårdagen var en riktigt bra dag. Började med en frukost på Steinbrenner & Nyberg med MaddÅ. Vid lunch var det som vanligt dags för combat och efter det något definitivt mindre vanligt... Nämnligen tatueringsdags! Har väntat och längtat efter denna dagen och nu är jag än en gång märkt för livet med en snygg gadding på kroppen. Denna gång är det en text som har fått förgylla insidan på min högra överarm. Lägger upp bild senare! Är SÅ nöjd och som vanligt när man tatuerar sig blir mersmaken extra tydlig... Vi får väl se hur många det slutar med ;)
 
Nu ska jag ta tag i disken och sedan bege mig ner i förrådet. Ha en fin lördag alla!

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0