Styrkor.

Igår under coachinglektionen fick vi i uppgift att belysa varandras starka sidor.
Hur ofta gör man något sådant i det vanliga vardagslivet? Betydligt mer sällan än vad man borde. Jag har uppfattningen om att vi i Sverige generellt är dåliga på att berömma och vara uppriktiga mot varandra. Det ger så himla mycket att bara få höra vad andra tycker att man är bra på. Kanske vet man redan om det mesta men vad är då viktigare än att få det bekräftat att man utstrålar samma känslor som man har inombords? Och kanske kommer det fram något som man själv inte är medveten om.
Det är så viktigt med självmedvetenhet. Både för att kunna ta beslut och genomföra förändringar men även för att kunna bemöta de runtomkring sig på ett bra sätt.
 
Alla styrkor som sades i gruppen skrevs ner på en lapp för att man skulle kunna ta med sig hem och påminna sig om. Vi fick även skriva ner sidor som vi kanske önskade se ytterligare lite mer hos personen. En uppgift som är barnsligt enkel men ändå så otroligt värdefull. Perfekt att använda som positiv övning eller team-work övning på jobbet, i laget, i kompisgänget eller kanske med familjen.
 
Jag kommer definivt att spara min lapp med dessa stärkande ord;
- Glad
- Trevlig
- Öppen
- Lugn
- Harmonisk
- Överraskande
- Driven
- Lättsam
- Rolig
- Positiv
- Varm
- Social
- Inbjudnande
- Fokuserad/Målmedveten
 

Tack fina klasskamrater.

Mindset.

Alla människor föds med en drivkraft att lära sig. Det syns främst på små barn vilka är fullkomligt öppna för världen och dess utmaningar. När barn möter motgångar, exempelvis ramlar ner på marken, reser de sig direkt upp igen och springer vidare. Men när man blir äldre uppstår en annan medvetenhet om sig själv och världen runt omkring. En rädsla för att misslyckas uppstår och man blir mer reserverad. Dessa personer har ett såkallat "fastlåst" tankesätt, vilket innebär att de hellre väljer en säker väg genom att undvika utmaningar som kan riskera att de misslyckas. Motsatsen är ett "utvecklingsinriktat" tankesätt, i vilket man istället ser misstag och utmaningar som en möjlighet till att lära sig nya saker och utvecklas.

 

Det som främst skiljer de två tankesätten ifrån varandra är hurvida man tror att intellegens och personlighet är genetiskt och oförändbart och eller något som kan utvecklas och förändras. För en person med ett fastlåst tankesätt definerar ett misslyckande vem man är, medan en utvecklingsinriktad person är noga med att skilja på det man gör och den man är.

 

När en person med utvecklingsinriktat tankesätt möter en motgång frågar hon sig själv något i stil med: ”Vad behöver jag ändra på nästa gång för att lyckas?”, medan en person med ett fastlåst tankesätt tänker: ”Jag är så misslyckad, jag klarar inte ens det här” och ger upp. Hos en sådan person är strävan efter att bli bäst det väsentliga. Med ett utvecklingsinriktat tankesätt ligger inte fokus på att bli blir bäst, men däremot kan processen i sig leda till ett lyckat resultat.

 

Man kan även vara en blandning av båda och använda olika tankesätt beroende på vilken situation man är i. Bara genom att bli medveten om excistensen av de två tankesätten kan man reflektera över vilket som passar bäst in på sig själv. Alla har en möjlighet att välja hur man vill tänka och det går alltid att förändra  sitt tankesätt. Hur vill du tänka?

 

 

Alla borde läsa boken "Mindset" av Carol S. Dweck. Det är definitivt värt det!

 

 

 

Hur Fredde i Solsidan tänker om prestation; "Hela grejen med med att tävla är ju att vara bäst"

Stel och tacksam.

Ikväll efter min combat passade jag på att stanna kvar på gymmet en stund för att köra ett pass bodybalance. I vanliga fall är det ju Greys anatomy klockan nio men det var inställt idag så då utnyttjade jag det ;)
Och herregud, jag vet ju egentligen att jag borde gå på balance eller yoga för att sträcka ut mina muskler, träna balans och bli mer rörlig! Jag är stel som en pinne med min combatsjuka kropp. Nej, nu måste jag börja prioritera andra delar i min träning. Jag vill gärna kunna knyta mina egna skor när jag är 60 bast..
 
Den här veckan är det mycket på schemat. Sista rycket med plugget nu, sen kan jag äntligen prioritera jobbet helt och hållet! Visserligen tycker jag att kursen är superintressant, men den ständiga pressen att behöva läsa och skriva gör mig så trött i huvudet. Och med all koncentration som krävs på jobbet resulterar det i en väldigt seg hjärna som producerar noll och ingenting på kvällen.
Jag har för övrigt kommit igång ordentligt med egna MI-samtal på jobbet nu och jag älskar det! Det här är verkligen det jag vill hålla på med och jag kunde inte vara mer tacksam.
 
Nu ska det bli väääldigt tacksamt att lägga huvudet på kudden och tvärslockna. Pusshej!

Föreläsning.

Veckans första dag är över och jag är redan helt slut. Någon som har ett knippe energi till övers? Förstår inte hur jag ska hinna klart med de tre uppgifter som ska in på torsdag.. HELP ME!
 
Föreläsningen idag var minst sagt lärorik. Det var första gången jag ställde mig framför en grupp (en väldigt liten dock) och höll i en föreläsning ensam. Kommer ta med mig mycket som kan förändras och förbättras till nästa gång. Men för att vara första gången är jag ändå nöjd med min insats. Under den timmen jag pratade hann jag att beröra fysisk aktivitet, kost, sömn och hälsa i stort. Jag hoppas att de fick med sig någonting och att jag lyckades framföra mitt huvudbudskap - att hälsa är individuellt och att det viktigaste är att man mår bra.
 
Imorgon väntar en ny arbetsdag och som vanligt orkar jag inte hålla ögonen öppna en sekund längre ikväll. Skulle verkligen behöva ta tillvara på att dygnets timmar men det ger ingenting att tvinga hjärnan att plugga såhär sent. Jag får göra ett nytt försök imorgon helt enkelt.
 
Någon som har några bra tips på hur man ska överleva vintern? Please, give me!

Bodycombat 54.

Wohoooo! Snacka om att Bodycombat 54 kommer att kicka aaass!! Den nya releasen tar bodycombat till en helt ny nivå. Det kommer krävas en hel del träning för att lära in kooreografi och teknik den här gången. Men det är verkligen helt sjukt hur en träningsform kan ge så mycket energi och glädje!
 
Nu är jag färdig med mina förberedelser inför morgondagens föreläsning som jag ska hålla för en klass på en gymnasieskola i Alingsås. Nervöst men kul! Så nu ska jag belöna mig en lång natts sömn :)

When I grow old.

Jag har börjat inse att jag längtar efter vuxenlivet. Här sitter jag i soffan och småskrattar åt Så mycket bättre, Lilly ligger och sover och Johanna är ute och dricker vin. Men jag skulle varken orka eller vilja vara någon annanstans just nu. Jag kan ganska ofta känna en längtan efter att komma till den punkt i livet då man vet man vill, man har sin familj, ett fast jobb och ett eget hem. Då man inte behöver oroa sig för hur framtiden kommer att se ut och man känner sig trygg och helt tillfredsställd med tillvaron.
Idag har jag i alla fall haft en riktig slappdag. Kickade igång dagen med ett pass CXWORX och gick sedan hem för att jobba och plugga. Till lunch kokade jag faktiskt ihop en laxsoppa. Har aldrig gjort det tidigare men har varit sugen på att göra det jättelänge. Jag har en dålig egenskap att tro att matlagning måste vara så svårt men det var inte alls avancerat och gick dessutom snabbt. Men mmmm så god den blev! Jag längtar redan tills jag får äta den imorgon igen!
 
 

Fredagkväll

Finns det något härligare!?
 
För en vecka sedan befann jag mig hos Johanna i Stockholm med ett glas rött i min hand. Denna fredagen ser betydligt lugnare ut. Kom alldeles nyss hem från att ha sett Breaking Dawn part 2 med Johanna. Skulle inte säga att jag är besviken på avslutet, men de andra filmerna har varit desto bättre. På ett sätt känns det skönt att den sista var lite halvkass, slipper man sörga över att det är slut ;)
 
Resten av helgen kommer jag mestadels att ägna åt plugg och föreläsningsförberedelelser. På söndag är det även dags för ny combatrelease vilket alltid är lika grymt! Efter tre månader med samma musik och kooreografi hinner man tröttna så det ska bli kul med lite nytt och fräscht. Dessutom har combatstjärnan Dan Cohen lovat något att release 54 kommer att bjuda på något alldeles extra och annorlunda. Excited!

Tankens kraft.

Vad du än tror att du kan,
eller inte kan,
så har du rätt.
 
Det här med tankens kraft och dess påverkan på vårt beteende är verkligen ett mysterium. En känd filosof vid namn René Descartes sa en gång "Jag tänker, alltså finns jag", vilket säger en hel del om tankens betydelse. Det är tankarna som styr oss, och beroende av hur vi tänker om oss själva och andra så agerar vi utefter det.
Kanske inte något revolutionerande. Men saken är den att man inte alltid börjar i den änden när det kommer till verkligheten. När man vill skapa eller förändra något, hitta lösningen på ett problem eller bryta ett mönster. För att kunna göra det måste man först och främst bli självmedveten. För om man inte lär känna sig själv och sina tankar, är det svårt att veta vad man behöver förändra. Som ni säkert vet finns det en metod eller en slags terapi som kallas för Mindfulness. Metoden går ut på att indidviden går in i sig själv och uppmärksammar sina tankar, precis som de är, utan att värdera dem. Nästa steg är att acceptera tanken, för att sedan låta den passera. Det kan också hända att man blir uppmärksammad på tankar man inte visste att man hade, eller inte förstod vad de innebar, som man sedan kan reflektera över och förändra vid behov.
På ett liknande sätt kan man använda coaching. Tillsammans med en coach får individen hjälp med att uppmärsamma sina tankar och förstå vad de betyder och vilken roll de spelar för dennes beteende och inställning. Ofta är det svårt att uppmärksamma sina egna tankar utan stöd. När man är ensam är det lätt att haka upp sig och se saker från ett och samma perspektiv, vara självkritisk och hård mot sig själv. Tillsammans med en coach får man uttala sina tankar i ord och höra hur det låter när man säger dem. Bara att höra sig själv säga det kan göra skillnad. Men man får också chansen att ställa sig ytterligare frågande till sin tanke. Istället för att undvika eller beskylla sig själv när tanken kommer upp, "tvingar" coachen individen att stanna kvar och undersöka vad tanken grundar sig i. Det är först här vi kommer till ett stadie när vi kan acceptera eller förändra vår tanke.
Men, det är förstås inte helt enkelt att förändra ett tankesätt, framförallt inte om det är något som funnits med oss länge. Hjärnan är uppbyggd av fasta scheman som är svåra att förändra och det krävs att något blir motbevisat flera gånger  för att man ska överväga att förändra en struktur. Om det handlar om en livsstilsförändring krävs det därför att man är övertygad om att fördelarna av att göra förändringen väger över fördelarna med att stanna kvar i sitt nuvarande beteende. Annars är risken stor att man bara förändrar ett tillfälligt beteende som inte blir särskilt långvarigt. Det är också svårt att känna sig tillfredsställd om inställningen och beteendet inte stämmer överens med varandra.
 
Det jag då vill få fram med det här långa texten är; Om du tror eller vet att du är i behov av eller bara vill göra en förändring, börja med att uppmärksamma dina tankar kring beteendet/situationen. Undersök sedan tanken/tankarna som dyker upp och fråga dig själv hur det kommer sig att du tänker på det sättet du gör. Är det något specifikt som skapat ditt tankesätt och vad är det i sådana fall? När du sedan accepterat din tanke är nästa fråga, vad skulle kunna få dig att förändra den? Och hur ska du göra för att förändra den?
 
Det är aldrig försent att göra en förändring. Den enda som sätter stopp är du.
 

Lycka i Stockholm!

Åh vilken bästehelg jag har haft! Var som sagt på besök i huvudstaden för att fira min fina vän Johanna på hennes 25-årsdag. Men det var inte det enda roliga jag hann med under helgen. När jag ankom till centralen i fredags förmiddag mötte jag upp bästa Madde för en liten sväng på stan. Lite senare mötte vi även upp Ida och vi gick till en Libanesisk restaurang och käkade en helt ljuvlig lunchbuffé! Mätta och belåtna åkte jag och Madde hem till "henne" (sov hos en kompis till Madde över helgen) för att jag skulle hinna göra mig iordning inför kvällens fest. Hos Johanna bjöds det på lyxiga smårätter och marrängswich till efterrätt. Vi bjöd på sjönsång till födelsedagsbarnet och fortsatte sedan kvällen på ett uteställe vid Hornstull där vi mötte upp Fredrik och hans kompisar. Dansade tills de stängde och efter att ha snurrat runt i Solna centrum hittade jag tillslut hem till Madde och kunde somna som en stock.
På lördagmorgon vaknade jag av en pigg tjej som skämde bort mig med kaffe och bananpannkakor till frukost. När hon sedan åkte in till stan för att träna chillade jag en liten stund innan jag begav mig in till stan för att möta upp Fredrik. Vi gick en sväng på Östermalm där vi tog en fika och promenerade sedan runt på Djurgården en stund innan vi åkte upp i Kaknästornet för att äta lunch. Det var lite häfitigt att få blicka ut över hela staden från trettionde våningen i tornet.
Väl hemma i lägenheten igen så var det bara aatt tagga om. Madde och Madde som inte festat kvällen innan var snäppet piggare än mig men tillslut lyckades de smitta av sig på mig också. Vi hade en galet rolig förfest med dansfilmning och framtidssnack. Lite senare kom även Fredrik och Alfred och tillsammans åkte vi till Söder för att möta upp Charlie. Även denna kvällen/natten blev en riktig dansutgång och vi var helt svettiga efteråt!
Med för lite sömn var jag lagomt pigg dagen efteråt och att spendera eftermiddagen på ett tåg kändes faktiskt helt okej. Att det dock hade skett en olycka varpå tåget blev nästan tre timmar försenat var väl mindre kul.
I vilket fall som helst var det riktigt skönt att komma tillbaka till lugna, harmoniska Göteborg igen. Känns som att jag skulle behöva gå på rehab hela den här veckan, men antar att jag fick vara glad över att jag var ledig från jobb idag åtminstone. Tränade bodycombat på SATS ikväll och det var riktigt skönt att svettas och köra slut på kroppen efter helgen!
 
Snygg 25-åring!
Hungrig kille i Kaknästornet
Partygirls!
 

Stockholm calling.

Jag har tagit helg och stängt av jobbtankarna för den här veckan. Imorgon rullar tåget (och jag) mot Stockholm för en weekend med 25-årsparty, jobbfirande, härligt umgänge och sånt där skoj! Precis vad jag behöver just nu! Det var ett tag sedan jag åkte iväg över en helg. För mig är det viktigt att komma ifrån vardagen ibland, och det gör jag lättast genom att byta miljö för ett tag. Samla nya energi, få nya intryck och inspireras till livet. När man dessutom får träffa några av sina bästa vänner på köpet kan man väl knappast begära mer?
För första gången ska jag lämna min älskade kattunge som nu befinner sig hemma hos Johanna och Anders. Det känns tryggt, men ska erkänna att det kommer bli ovant att sova ensam i sängen inatt.. Ingen som biter mig i fingrarna för att jag ska vakna imorgonbitti, eller jamar för att hon är hungrig. Well well, jag ska nog klara mig ändå!
 
Jag har för övrigt tänkt att jag ska bli en bättre och intressantare bloggare snart.. Jag vet bara inte när. Men den som väntar på något gott... ;)
Fram tills dess önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

FaRs-dag

De flesta kanske firade fars-dag igår, men vi på primärvården och sjukhuset firade den idag. Eller rättare sagt FaRs-dag, alltså fysisk aktivitet på recept, som funnits i cirka tio år nu. Under dagen hölls flera olika föreläsningar som berörde vikten av att använda FaR inom sjuk- och hälsovården. Det var även intressanta föreläsningar om psykisk ohälsa och träning vid hjärtproblem med mera. Vi blev bjudna på både lunch och fika och på eftermiddagen diskuterade vi i en workshop om hur vi kan gå tillväga för att utveckla och göra FaR till en självklar medicinering. Av dem som medverkade var det mestadelss sjukgymnaster och sjuksköterskor, jag och Carolina samt en annan tjej var de enda som arbetade som hälsopedagoger. Lite tråkigt att den utvecklingen går så segt framåt, men förhoppningsvis så är det något som kommer förändras i framtiden.
Jag lärde mig en hel del nya saker idag vilket gav en kick. Att utvecklas och inspireras måste vara bland det bästa som finns! Man kan aldrig bli helt fullärd och det gör att det hela tiden känns kul och spännande att söka kunskap och anta nya utmaningar.
Efter en hel dag sittandes var det skönt att gå in på gymmet och köra ett hårt pass. Idag fick det bli en kort uppvärming på crosstrainer, styrkeövningar med fokus på bröst, bröstrygg, axlar och mage, samt en avslutning med korta intervaller på löpbandet.
 
En bra måndag helt enkelt!

Det är mysigt att ha ont i kroppen, mysigt.

Med bara några timmar kvar på den här helgen sitter jag som vanligt i soffan och funderar på kommande vecka. Alldeles nyss gick Johanna hem som har varit här på lite kvällshäng. Medans hon var på gymmet blandade jag ihop en matig sallad med avokado, soltorkade tomater, kidneybönor och fetaost som vi åt tillsammans med libabröd. Libabröd är verkligen en favorit, kan äta det flera gånger i veckan! Det kan se ganska torrt och tråkigt ut men efter några sekunder i mikron blir det mjukt och smakrikt. Dessutom passar det att äta till det mesta och är superbilligt!
Tidigare idag var jag nere på gymmet en sväng, övade in några gamla combatlåtar som jag tänkte ersätta några i det nuvarande passet med på onsdag. Nu när det här releasen varit i över två månader har jag börjat tröttna på den och jag tror medlemmarna känner det samma. Med lite gamla låtar blir passet lite roligare och mer utmanande. Ser fram emot nästa kvartal då det är dags för Bodycombat 54, en release som Dan Cohen hyllade mycket under Super Saturday i Stockholm. Utöver att öva combat passade jag på att gå igenom lite stretch och rörlighetsträning också. Det behövdes nämligen efter gårdagens cxworx-pass. Det var längesen jag kände sådan träningsvärk i magen och mina ljumskar kändes stela som aldrig förr.
Imorgon startar en ny vecka igång och jag ska börja måndagmorgonen med ett besök på vårdcentralen. Efter det ska jag vara på Sahlgrenska med jobbet... Vad vi ska göra där vet jag faktiskt inte än, så det ska bli spännande!
 
Hoppas ni haft en bra helg. Jag har verkligen hunnit vila upp mig och samla ny kraft inför veckan. Det var behövligt vill jag lova! Nu ska jag borsta tänderna och sen bädda ner mig i sängen tillsammans med Lilly som redan ligger och sover så sött :) Godnatt!

Cat.

Lovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelove.

Idag

startade jag dagen med en liten promenad längs med hamnen. Mitt favoritställe att promenera på, särskilt när det är fint väder. Klockan tio hade jag bestämt frukost-date med Theresé på Brogyllen. Att äta frukost ute är något av det bästa jag vet, det känns så lyxigt. På frukostbrickan fanns en fralla med ost och skinka, ett ägg, en skål vaniljyoghurt med färska hallon, en crossiant med marmelad, en clementin, ett glas juice och kaffe. Mummms! Efter frukosten gick vi bort till gymmet där Theseré skulle hålla i CXWORX. Jag hade inte kört passet på väldigt länge så det var jobbigt för min stackars mage och axlar, men gött!
Eftermiddagen har jag tillbringat hemma i soffan med en bok och senare tillsammans med Madde på ett café i Haga. Lediga dagar som denna är verkligen guld värda och så otroligt viktiga. Det är så avkopplande att bara kunna göra det som faller en in och inte känna någon stress över vad som behöver göras. Visserligen har jag en del saker att ta itu med, men det får vänta tills imorgon. För resten av dagen tänker jag fortsätta njuta av den här känslan och bara ta det lugnt. Ska fortsätta läsa min bok och gosa med Lilly nu, lite senare kommer Britta hit för myskväll och Så mycket bättre.
 
Enjoy your saturday!
 

It's friday!

Även fast jag var ledig på förmiddagen idag så ringde klockan 06.50 imorse, var verkligen tvungen att tvätta. Det är faktiskt skönt att komma upp i tid även när man är ledig. Kunna sitta länge och äta frukost, spana runt på olika bloggar och kika på morgon tv. Mellan tvättarna passade jag på att ta ut Lilly på bakgården så hon fick nosa runt bland löven litegrann. Nu kom jag precis in från en promenad och handlingstur. Väljer mellan att göra en sallad med tonfisk och avokado eller blodpudding till lunch, tuff choice! ;) Lite senare ska jag in till skolan och träffa Emelie och sen iväg till Alingsås för att ha den sista vattengympan för den här terminen.
 
Hoppas ni får en härlig fredag!

Thursday.

Förändringar.

Godkväll! Lilly välte precis ner min fönsterlappa så den gick i tusen bitar. Svårt att bli arg på den lilla söta saken så det var bara att plocka upp bitarna och ta fram dammsugaren. Det är ju snart juletider så jag kanske kan ställa dit adventljusstaken redan nu?
Både gårdagen och idag har varit två långa dagar. Skulle kunna lägga mig och somna redan nu, men vill så gärna se Twilight-filmen som precis börjat. Tittade precis på "Obese - Aldrig mera fet" på trean, otroligt fascinerande hur man kan göra en sådan livsstilsförändring! Ett livs levande exempel på att allt går bara man vill. I eftermiddags startade vi igång vår fjärde överviktsgrupp på jobbet. Den delen av jobbet är en av dem jag finner allra mest intressant och rolig att jobba med. Finns det något mer inspirerande än kunna hjälpa människor att må bättre och förbättra sitt välbefinnande?
 
Ser fram emot en relativt oplanerad och lugn helg. Bäst att spara på krafterna för om en vecka drar jag upp till Stockholm för att fira Johanna som blir 25 bast!

Såhär får det inte vara.

Jag trodde att det här med kroppsideal och fokus på kroppen hade börjat avta något. Den ständiga avundsjukan, hetsen och strävan efter att få "den perfekta kroppen". Man får se ut som man vill, men folk har ändå åsikter, åsikter som oftast inte är tysta..
 
Idag när jag läste ett inlägg på Katrin Zytomierskas blogg ville jag inget annat än att slå till henne på käften, riktigt jävla hårt. I inlägget skriver om SATS nya kampanj där en kvinna i 30-års åldern står som modell. Tydligen gjorde denna reklem henne väldigt upprörd och hon tyckte att hon kunde få kasta skit på den här kvinnan inför flera tusen läsare. Hon borde verkligen inte få blogga offentligt, det måste fnnas en gräns!? Visst förstår jag att hon vill provocera, men att göra personliga påhopp på en människa hon inte har någon som helst aning om vem det är, det är så långt ifrån okej som man kan komma!
 
Jag blir så ledsen över att samhället ser ut såhär. Att unga tjejer framförallt, låter hela sin självkänsla styras av deras kroppsliga utseende. Att allt det andra i livet sätts åt sidan och det enda som är viktigt är hur man ser ut.
Att kroppen är av betydelse är inte konstigt. Den är vårt redskap och har i syfte att hjälpa oss utföra fysiska rörelser och kommunicera med vår omgivning. Idag beskriver vi snarare kroppen med ord som; smal, ful, sexig, bred, mullig, lång. Vi bedömmer och avgör hurvida någon ser bra ut eller inte, vem som är tjock eller smal, hälsosam eller onyttig. Varför inte beskriva kroppen som funktinell och rörlig? Om den är det vill säga. För ett år sedan jobbade jag på ett läger för barn med fysiska handikapp, barn som saknade en arm, ett ben eller några fingrar. Men deras kroppar fungerade fortfarande och det som var mest fascinerande, de utstrålade sådan glädje och energi, dag ut och dag in. Den veckan påverkade mig mycket och är ett av de tillfällen som gjort att jag funderat över vad som är viktigt i livet.
Jag tänker själv ofta på hur jag ser ut och vad jag inte är nöjd med. Och ungefär lika ofta blir jag irriterad på mig själv då det är något jag inte vill lägga energi på. Det är svårt att undvika att vara självkritisk. Jag tror det handlar om att ändra inställning och göra ett perspektivskifte. När tanken kommer, håll kvar vid den men stanna upp från alla kristiska och negativa tankar, kliv ut ur dig själv en stund och försök se situationen från ett nytt perspektiv. Fråga dig saker som "Vad är det egentligen jag vill förändra?", "vad betyder mitt utseende i relation till resten av mitt liv?", "hur mycket tankekraft vill jag att mitt utseende ska få ta upp?".
 
Jag hoppas så innerligt att det här problemet börjar bli mindre och att fler och fler inser att värdet av dig som person inte ligger i ditt utseende, utan i hela dig som person och hur du behandlar din omgivning. Livet går inte ut på att vi ska må dåligt över våra kroppar. Det handlar om att uppleva, utveckla och glädjas!
 
Kroppen är en Del av Dig, det är inte kroppen som är Du.

Jagbordejagmåstejagska.

I helgen har jag försökt koppla bort allt vad jobb och plugg heter. Förra veckans stress har gjort att jag börjat fundera över min situation och vad jag egentligen vill.
När det gäller mig själv är jag väldigt dålig på att känna när det håller på att bli för mycket. Ni känner säkert igen er. Man vill göra så mycket och hinna med allt på samma gång. Jag vill plugga för jag älskar att lära mig nya saker och tycker det jag läser är så otroligt intressant. Samtidigt vill jag kunna vara 100 procent fokuserad på mitt jobb och även fast det bara är en deltidstjänst så tar det upp mer tid än så. Om någon vän hade varit i samma situation och bett om råd hade jag frågat om hon fick ut det hon ville av alla aktiviteter hon höll på med. Därför frågade jag mig själv samma sak i helgen och det var inte direkt svårt att fundera ut svaret.. Det är inte meningen att stress och prestationsångest ska överta fokus från det roliga i det man gör. Någonstans måste det ju kännas att man får ut något av det man ägnar tid åt och att det inte bara tar istället för att ge energi. Självklart kan det inte alltid vara en dans på rosor, men om man håller på att dränkas av ångest är det något som inte stämmer. Det jag vill få sagt är att jag bestämt mig för att lägga ner Kognitionsvetenskapskursen och bara fokusera på coaching när det kommer till plugget. Jag är verkligen intresserad av kognition och psykologi, men om jag inte kan gå in med 100 procent känns det inte som att jag kommer lära mig så mycket som jag vill, och kanske inte heller klara alla tentorna. Då är det bättre att vänta med det och kanske hoppa på det någon gång senare. Jag är ju bara 23, för fanken!
Tanken är också att jag ska kunna lägga mer energi på mitt jobb som jag bara älskar mer och mer för varje dag som går! DET är definitivt inte värt att prioriteras bort. På köpet kommer jag ha mer tid över till att göra saker jag mår bra av på fritiden, som att umgås med vänner, min katt och att TRÄNA! Har tränat fyra dagar i rad nu vilket inte hänt på väääldigt länge. Och det känns så otroligt mycket bättre i kroppen redan!
Man måste våga prioritera sig själv ibland. Egentligen borde man göra det i de flesta situationer, men gör man det? Nja...
I en kombination av coachingkursens föreläsningar och litteratur, jobbet och mig egen magkänsla ska jag från och med nu bli bättre på att prioritera mig själv och lyssna på min kropp, inte sätta för höra krav och våga sänka tempot.
 
Kanske är någon av er i samma situation? Ta en funderare över hur ditt liv och din vardag ser ut. Mår du (för det mesta) bra av det du gör och känner att du gör det för din egen skull och inte någon annans?
 
Tack för mig!

Så mycket bättre.

Åh, Så mycket bättre är så himla bra. I kvällens avsnitt pendlade mitt humör i allt mellan tårar och skratt. Jag har aldrig lyssnat på Olle Ljungström men av låtarna som spelades idag blev jag väldigt tagen av hans texter. Jag tycker om när svenska artister väljer att sjunga på svenska. Mitt favorit album just nu är Petra Marklunds nya - Inferno, där hon tillsammans med Jocke Berg skrivit texterna. Det blir så mycket starkare och känslosammare texter på svenska.
Jag spenderar kvällen hemma med Lilly. Valde mellan både fest- och myskväll med vänner men kände för att bara umgås med mig själv och inte göra någonting anträngade idag. Började läsa en bok som ingår i kurslitteraturen i coachingkursen, Mindset. Efter bara några sidor märkte jag att det kommer bli en riktig Cissi-bok och jag ser fram emot att fortsätta läsa. Till middag blandade jag ihop en chevrésallad med bland annat soltorkade tomater, ruccola och valnötter. Mumsfillibabba!
I förmiddags vaknade jag upp tillsammans med frugan, vi gjorde iordning en riktig grötfrukost innan vi kilade iväg till gymmet för att köra ett pass bodycombat. Fick även lite personal training och tips på övningar av henne för att jag ska kunna jobba upp min stelhet och förbättra min kroppshållning. Efter träningen mötte vi upp Johanna och gick till nya Rawfoodbaren för att käka lunch. Kul att testa och det var riktigt gott! Men priserna var lite väl höga för den mängden mat man fick så det lär inte bli några regelbundna lunchbesök där.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på en film innan jag blir för trött för att hålla ögonen öppna... I know, pensionärsvarning på mig som hellre sitter själv hemma en festhelg som denna ;)

Pustar ut.

Regnet öser ner denna fredag i Göteborg. Men om jag ska vara ärlig så känns det lite lugnande och avkopplande på ett sätt. Den här veckan har varit hektiskt med både hemtena och jobb, så idag känns det oerhört skönt att ta helg. Om två timmar ska jag iväg med Lilly till veterinären för vaccinering, jag hoppas det går bra. Att åka transportbur på spårvagn är inte det roligaste Lilly vet direkt. I efteriddag blir det lite coachingstudier med Emelie och sen ska jag träna. Vet dock inte vad än. Har bestämt mig för att frysa upp mitt SATS-kort och det känns såååå kul! Ikväll kommer bästa frugan hem på besök från huvudstaden, så det här kan inte bli annat än en bra dag! :)
 
Ha en härlig fredag!

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0