Styrkor.

Igår under coachinglektionen fick vi i uppgift att belysa varandras starka sidor.
Hur ofta gör man något sådant i det vanliga vardagslivet? Betydligt mer sällan än vad man borde. Jag har uppfattningen om att vi i Sverige generellt är dåliga på att berömma och vara uppriktiga mot varandra. Det ger så himla mycket att bara få höra vad andra tycker att man är bra på. Kanske vet man redan om det mesta men vad är då viktigare än att få det bekräftat att man utstrålar samma känslor som man har inombords? Och kanske kommer det fram något som man själv inte är medveten om.
Det är så viktigt med självmedvetenhet. Både för att kunna ta beslut och genomföra förändringar men även för att kunna bemöta de runtomkring sig på ett bra sätt.
 
Alla styrkor som sades i gruppen skrevs ner på en lapp för att man skulle kunna ta med sig hem och påminna sig om. Vi fick även skriva ner sidor som vi kanske önskade se ytterligare lite mer hos personen. En uppgift som är barnsligt enkel men ändå så otroligt värdefull. Perfekt att använda som positiv övning eller team-work övning på jobbet, i laget, i kompisgänget eller kanske med familjen.
 
Jag kommer definivt att spara min lapp med dessa stärkande ord;
- Glad
- Trevlig
- Öppen
- Lugn
- Harmonisk
- Överraskande
- Driven
- Lättsam
- Rolig
- Positiv
- Varm
- Social
- Inbjudnande
- Fokuserad/Målmedveten
 

Tack fina klasskamrater.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0