Dagens frustration.

Åh, jag känner igen mig så i den frustration som Sofia Sjöström uttrycker i sin blogg idag. Det är skrämmande hur utseendefixerat dagens samhälle är. Hur mycket energi och tankar många människor lägger på hur de ser ut i spegeln och i andras ögon. Träning och rätt mat för att uppnå den snyggaste kroppen är det enda som betyder något och allt annat i vardagen styrs efter det. Självklart är det positivt att vara vältränad och hälsosam, men när övergår egentligen det "hälsosamma" beteendet i något annat?
 
Sen blir jag ärligt talat förbannad över att vi människor är så otroligt egocentriska idag. Fundera till exempel över hur mycket av den vakna tiden lägger vi på att studera oss själva, kolla oss i spegeln hundra gånger om dagen, jämföra oss med andra, ta kort på oss själva och lägga ut på Instagram och Facebook för att bli bekräftade, köpa de snyggaste kläderna som framhäver vår kropp på bästa sätt.
Sen funderar du över hur mycket tid och tankar vi lägger på att se andra människor, vad vi kan göra för att hjälpa andra att må bättre, hur ofta vi känner tacksamhet och hur ofta vi njuter av omgivningen precis som den är, utan oss själva i ständigt fokus.
 
Jag hoppas så innerligt att den här "hälso"trenden får ett slut snart och att vi lär oss att det finns så mycket andra saker i livet som är viktigare än att bygga muskler, vara smal och äta rätt.
 


Kommentarer
Britta

Gud va bra skrivet Cissi! Du har så rätt.

2013-02-10 @ 21:22:41
URL: http://slutatveka.blogg.se
Hanna

Klockrent, kloka och tänkvärda ord. Det är viktigt att fundera på vad eller vilka som faktiskt är mest värdefulla i våra liv.

2013-02-11 @ 20:27:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0