FaRs-dag

De flesta kanske firade fars-dag igår, men vi på primärvården och sjukhuset firade den idag. Eller rättare sagt FaRs-dag, alltså fysisk aktivitet på recept, som funnits i cirka tio år nu. Under dagen hölls flera olika föreläsningar som berörde vikten av att använda FaR inom sjuk- och hälsovården. Det var även intressanta föreläsningar om psykisk ohälsa och träning vid hjärtproblem med mera. Vi blev bjudna på både lunch och fika och på eftermiddagen diskuterade vi i en workshop om hur vi kan gå tillväga för att utveckla och göra FaR till en självklar medicinering. Av dem som medverkade var det mestadelss sjukgymnaster och sjuksköterskor, jag och Carolina samt en annan tjej var de enda som arbetade som hälsopedagoger. Lite tråkigt att den utvecklingen går så segt framåt, men förhoppningsvis så är det något som kommer förändras i framtiden.
Jag lärde mig en hel del nya saker idag vilket gav en kick. Att utvecklas och inspireras måste vara bland det bästa som finns! Man kan aldrig bli helt fullärd och det gör att det hela tiden känns kul och spännande att söka kunskap och anta nya utmaningar.
Efter en hel dag sittandes var det skönt att gå in på gymmet och köra ett hårt pass. Idag fick det bli en kort uppvärming på crosstrainer, styrkeövningar med fokus på bröst, bröstrygg, axlar och mage, samt en avslutning med korta intervaller på löpbandet.
 
En bra måndag helt enkelt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Life begins at the end of your comfort zone

RSS 2.0